Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Svet-telefonije.com so sestavljeni v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov Slovenije.

Spletna trgovina www.svet-telefonije.com je v lasti podjetja MK internetna prodaja, Martina Žužić s.p. (v nadaljevanju prodajalec), ki s spletno stranjo v celoti upravlja.

Splošni pogoji navedeni na tej strani, določajo pravice, dolžnosti ter pogoje uporabnika spletne trgovine, kot tudi prodajalca.

Uporabnik (v nadaljevanju kupec) se zavezuje k upoštevanju splošnih pogojev ob opravljenem nakupu v spletni trgovini prodajalca. Pred zaključenim nakupom je kupec dolžan prebrati splošne pogoje in potrditi, da se s splošnimi pogoji strinja.

Splošni pogoji veljajo kot pogodba sklenjena na daljavo med kupcem in prodajalcem.

Trgovec si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletnem mestu Svet-telefonije.com kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila.

1. Cena izdelka: 

Vse cene objavljene v spletni trgovini Svet-telefonije.com so navedene v EUR in že vsebujejo 22% DDV.  Podjetje MK internetna prodaja, Martina Žužić s.p. je zavezanec za DDV.

Ko je določen izdelek v akciji, se v opisu izdelka pojavita dve ceni. Prečrtana in manj vidna cena je redna cena in ta trenutek ne velja. Dobro vidna cena, ki je napisana v bližini stare prečrtane cene šteje trenutno kot veljavna cena in bo obračunana kot cena izdelka ob nakupu.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Ponudba velja do preklica.

2. Naročilo:

Ko kupec (uporabnik spletne trgovine Svet-telefonije.com) odda naročilo pri prodajalcu (Svet-telefonije.com), dobi od prodajalca informativno elektronsko sporočilo z vsebino naročila. Prodajalec pregleda naročilo in ga potrdi kupcu s potrditveno elektronsko pošto. V tem trenutku je sklenjena kupoprodajna pogodba med kupcem in prodajalcem. Cena, ki je navedena v potrditvenem elektronskem sporočilu je veljavna in fiksna za obe strani (kupec in prodajalec) in je kasneje več ni možno spreminjati.

3. Plačilo blaga:

-PayPal: Po oddaji naročila vas stran samodejno preusmeri na PayPalov vmesnik za plačilo. Po uspešno izvedeni transakciji, na e-mail prejmete potrditev naročila in račun. Sistem vam omogoča hitro in varno plačilo z uporabo vašega PayPal računa.
-Po predračunu na transakcijski račun prodajalca:
Blago lahko poravnate po predračunu na transakcijski račun IBAN: SI56 1010 0005 6831 131 ( Banka Intesa Sanpaolo d.d.). Ob naročilu kupec prejme na svoj elektronski naslov podatke za plačilo po predračunu.

-Plačilo po povzetju: Kupec plača dostavljavcu z gotovino oz. s plačilno kartico ( brez provizij in skritih stroškov )

4. Dostava in prevzem blaga:

Dostava se izvaja preko pogodbenega partnerja GLS oz. DPD. Naročene izdelke, ki so na zalogi pošljemo v roku 1-3 delovnih dni od dneva, ko kupec dobi potrdilo naročila od prodajalca (velja za naročila oddana do 14.ure). V primeru ko je izdelek na zalogi v oddaljenem skladišču dobavitelja je rok dostave 3-5 delovnih dni od dneva naročila.  V kolikor so v tem času prazniki pri nas ali v tujini, se čas dostave lahko podaljša. V primeru, da izdelka ni na zalogi, prodajalec o tem obvesti kupca. Prodajalec in kupec se na nato dogovorita o podaljšanem roku dostave. V primeru, da se kupec ne strinja z daljšim rokom dostave od predvidenega, ima kupec pravico prekini kupoprodajno pogodbo. V kolikor naročilo vsebuje izdelke z različnimi časi dostave, se naročilo odpošlje, ko je v celoti pripravljeno.

Stroški dostave so fiksni za vsa naročila in znašajo 3,90 € za dostavo po celotni Sloveniji. Dostava velja za področje Slovenije. Dostava izdelkov izven območja države Slovenije ni mogoča. V primeru akcijske ponudbe, so lahko stroški dostave brezplačni.  Prodajalec o brezplačni dostavi kupca obvesti že ob izvedbi naročila.
Poleg blaga kupec prejme morebitna navodila ter garancijski list na dani elektronski naslov.

5. Vračilo blaga:

V skladu z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko stranka v 14-ih dneh od prevzema izdelka podjetju sporoči, na email mktelefonija@gmail.com da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je povratna poštnina vračila blaga. Blago mora potrošnik vrniti prodajalcu najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu. Priporočamo, da nas pred vračilom obvestite na elektronski naslov, da se dogovorimo o najboljšem načinu rešitve reklamacije.

Možnost odstopa od pogodbe NE velja za pravne osebe, iz določila Člani spletne trgovine in uporabniki iz Splošnih pogojev poslovanja. V primeru reklamacije pravne osebe se vsak primer obravnava individualno in v skladu s pravili ter poslovno prakso.

Kupec, ki od pogodbe ali naročila odstopi, mora blago vrniti nepoškodovano v originalni embalaži in v nespremenjeni količini. V primeru, da je ugotovljeno, da je nastala fizična poškodba na blagu, da se količina ne ujema je kupec dolžan poravnati nastalo škodo.

Odstop od pogodbe ne pride v poštev v naslednjih primerih:

– če je blago poškodovano, umazano ali pa so vidni sledovi uporabe (fizične poškodbe, stik s tekočino),

– v primeru, da pride do poškodbe ali uničenje embalaže se vrednost blaga zniža. Vsako embalažo je mogoče lepo odpreti, tako da ni vidnih posledic odprtja. Za poškodovano embalažo (raztrgana embalaža, neprimerno zapakiran paket) lahko trgovec zaračuna odškodnino do višine 20% vrednosti blaga.

Trgovec bo vsak vrnjen paket, vsebino in izdelek poslikal s fotoaparatom kot morebitno dokazilo o nastali škodi.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le maksimalno vplačani znesek. Pri delnem odstopu od pogodbe in delnem vračilu izdelkov, se pridobljeni bonusi upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo oz. se zmanjšajo na nižjo vrednost glede na količino in vrednost vrnjenih/obdržanih artiklov.

Vračanje blaga poteka izključno po navadni pošti ali priporočeno. Pošiljk z odkupnino NE sprejemamo.

Obrazec za odstop od pogodbe na daljavo je dostopen tukaj.

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Vračajočemu blagu mora biti priložena kopija računa ter vaši osebni podatki skupaj s številko osebnega bančnega računa, kamor vam vrnemo denar.

6. Poškodovana pošiljka

Vsi izdelki so pred pošiljanjem pregledani in zapakirani v skladu s preprečevanjem poškodbe izdelka med dostavo. Za poškodbe izdelkov, ki so nastali med dostavo ne odgovarjamo in nismo dolžni povrniti stroška nakupa ali zamenjati blaga.

7. Reklamacija:

Vse reklamacije prodajalec rešuje preko elektronskega naslova mktelefonija@gmail.com . Pri zahtevi za reklamacijo, je kupec prodajalcu dolžan sporočiti številko izdanega računa s strani prodajalca in po potrebi posredovati fotografije izdelka.

Obrazec za reklamacijo je dostopen tukaj.

8. Garancija:

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira prodajalca, ki bo zagotovil ažurno informacijo. Garancija velja le za »skrite« napake, ki nastanejo brez vpliva uporabnika. Garancija ne velja, če prodajalec ugotovi, da je prišlo do namerne mehanske poškodbe. Izdelek se zamenja z novim v primeru, da servis oz. popravilo ni mogoče. Podjetje nosi odgovornost za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo v dveh letih od prevzema blaga, v skladu z določbami ZVPot.

9. Stvarna napaka:

Napaka je stvarna, kadar:

– artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,

– artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,

– artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,

– je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila. Primernost artikla se preverja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku 2 meseca od ugotovitve in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov. Obrazec za prijavo stvarne napake je dostopen tukaj.

10. Varovanje osebnih podatkov:

Kupec dovoljuje prodajalcu upravljanje s svojimi osebnimi podatki izključno za potrebe naročila in obveščanja kupca o novostih in akcijah na spletni strani. Prodajalec se zavezuje, da bo podatke varoval v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov in jih v nobenem primeru ne bo posredoval tretjim osebam.

11. Shranjevanje besedila pogodbe

Za besedilo pogodbe se šteje elektronsko sporočilo poslano naročniku. V sporočilu so navedeni vsi naročeni artikli, končna cena ter podatki o kupcu. Podjetje bo podatke shranilo za nedoločen čas in jih bo uporabilo zgolj v prid uporabnika za hitrejše in lažje reševanje morebitnih reklamacij.

Potrošniku so podatki ob sklenitvi pogodbe poslani na njegov email naslov in jih lahko kadarkoli poišče na podlagi številke naročila.

12. Izvensodno reševanje potrošniških sporov

MK internetna prodaja, Martina Žužić s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

13. Splošno:

Kupec in prodajalec imata vse pravice in dolžnosti v skladu Zakona o varstvu potrošnika.

Za odpravljanje kakršnihkoli težav, ki so se pojavile ob nakupu smo za sporazumno rešitev na voljo preko elektronskega naslova mktelefonija@gmail.com.

V kolikor spora ne bo možno rešiti sporazumno, je za to pristojno sodišče v Krškem.

Splošni pogoji veljajo od: 12.6.2018

14. Dodatno:

Pridržujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb. Kljub nenehni skrbi za ažurnost in pravilnost objavljenih gradiv, so vsebinske napake spletne strani možne in zanje ne prevzemamo odgovornosti. Slike in video posnetki so simbolični in vedno ne odražajo dejanskega stanja v celoti.

[wpcsp id=”4226″]